Jadalnie


Jadalnie – zapotrzebowanie na miejsce

 

Jadalnie powinny być usytuowane od strony zachodniej i bezpośrednim sąsiedztwie z kuchnią, pokojem dziennym i tarasem. Miejsca do śniadań od strony wschodniej.

W kuchni powinna być wygospodarowana przestrzeń do spożywania codziennych posiłków.
Obecnie preferowany jest blat zintegrowany z wyspą. Wysokość blatu standardowa -70-75cm lub barowa 110-115.
Ława przyścienna w narożniku umożliwia jednak urządzenie kącika jadalnego na najmniejszej powierzchni.
Okrągły stół jest najbardziej komfortowy. Minimalna średnica 90cm, optymalna 110-125cm.
Wielkość stołu okrągłego:
średnica stołu=szer.miejsca+liczba osób /3,14
Optymalna wielkość miejsca na jedną osobę 60cm x 40cm. Przy wieloosobowym stole szerokość na jedną osobę należy przyjąć ok.65cm.
 
Na środku stołu powina być przestrzeń szer 20cm na ustawienie misek, tac.
Lampa- odległość dolnej krawędzi lampy nad stołem powinna być maksymalnie 68cm. 
 
okrągle stoły grab

phoca_thumb_l_collection_fumo 20-calligaris-omnia-meble-jadalnia-nowoczesna-stol-krzesla 0-meble-z-dobrodzienia-jadalnia-krzeslo-boheme-calligaris-cs4058-cs1257-d03-cs6029-459x336 06-calligaris-omnia-meble-jadalnia-nowoczesna-stol-krzesla7ba38bba49f8c4d0c24872a12705b2d1_1386850585 8670400d7b2d2ebe233f9e802a83a3d1_1386850307rimadesio_tavolo_tabula_07

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *